Professionalisering Uitvoering GWW

Het coachen, trainen, en het fungeren als sparringpartner

Coachen: competentiegericht op- en begeleiden van de rol die de persoon is toebedeeld. Of het nu gaat om de proposalmanager, calculator, projectleider of uitvoerder.

Training: Met het oog op de ontwikkelingen op het vakgebied van bijvoorbeeld het calculeren of het afrekenen op basis van de RAW/UAV is het periodiek trainen een must.   

Projectmanagement: het helpen opzetten van het projectproces, invulling van diverse rollen en functies en het op elkaar inspelen tijdens de uitvoering van het werk.

Contractmanagement: Als contractmanager/controller overview houden over het financiële resultaat van het werk. 

Sparringpartner: Adviseren en probleemoplossingen bieden bij geschillen, Multi interpretabele bestekken e.d.

Het werk in de GWW branche verandert: van het bieden van oplossingen tegen een eerlijke prijs naar een keiharde verzakelijkte markt waarin het contract de leidende (met een korte ei) rol heeft.
Uitvoerders en/of projectleiders in de ogen van het management zijn hierin niet meer dan een radertje van het geheel.

Vergelijk het met een horloge; Het eerste uurwerk bestond uit een zonnewijzer: een klok die werkt op de zon. Heel simpel en doeltreffend.


Een groot nadeel hierbij en zeker in ons land is dat de zon wel te zien moet zijn! Inmiddels zijn wij vele eeuwen later en een analoog uurwerk van Zwitserse makelij bestaat uit vele radertjes die in elkaar draaien. Eén misplaatst radertje kan zijn dat het horloge gewoon stilstaat. Nu de tijd dat een complex aanbesteed werk door 1 uitvoerder eventjes wordt uitgevoerd is een grote misvatting en misplaatsing van de uitvoerder. De tegenwoordige projectleider moet de grote veer zijn van het horloge die de radertjes doet draaien en zorgt dat alles inderdaad op TIJD loopt.

Training en Coaching binnen het geheel van Project- en Contractmanagement is net dat kleine beetje olie dat de radertjes nodig hebben om niet vast te lopen!